Logo Zuylengarden Menu
 

De projecten

Tuinrenovatie

Aan deze architectenwoning uit midden jaren ’70 was een tuin waar verschillende eementen verweerd en uitgeleefd waren, zowel op vlak van de verhardingen als de beplanting.

In de voortuin werden de spoorbielzen trappen verwijderd en vervangen door een zwevend looprooster met grind, wat beter bij de stijl van het huis past. De vele buxusplanten die traditioneel aangeplant waren in haagjes, werden allen met succes verhuisd naar de achtertuin. Ook het bomenbestand was in slechte staat. Door het kappen van de zieke en te dicht geplante exemplaren, werd er gezorgd voor meer licht in de tuin, voornamelijk in de winter. Het bij planten van loofbomen zorgde voor meer variatie.

Ook de bloeitijd van de oorspronkelijke beplanting (mei-september) werd door het toevoegen van nieuwe heesters, vaste planten en bollen verlengd naar het hele jaar.

>Het klassieke zwembad werd omgevormd tot zwemvijver.

Rust onder het lover

In deze kleine tuin bij een halfopen bebouwing staan 4 mooie eiken en het was dan ook de uitdrukkelijke wens van de opdrachtgevers om deze te behouden en hieronder een rust en schaduwtuin de ontwerpen, met een tuinkamer om te verpozen en twee terrassen met verschillende lichtinval.

Tyndale park

Dit park gelegen in een oudere arbeidersbuurt in Vilvoorde miste karakter en driedimensionaal volume. Door het gebruik van een hoger geplaatste centrale wandelweg, ontstond er een uitkijk waardoor een visueel rustpunt ontstond. De bomenlanen in diverse soorten, markeren de verschillende toegangen.

Uiteenlopende functies zijn in deze publieke ruimte voorzien; ligweide, zitgelegenheid, speelpleintje, balsportterrein en parking voor de omwonenden.

Sfeerbeelden

Park

Voor het ontwerp en de invulling van deze tuin kozen de opdrachtgevers voor Zuylengarden voor de uitgebreide plantenkennis. Het was hun wens om fruit in de tuin te brengen alsook een petanquebaan en tweede terras.

Voor de aanleg zouden ze zelf zorgen, met de hulp van vrienden en familie. Ook deze tuin in nog in de aanlegfase.

Voortuin

Dit perceel, gelegen aan een drukke weg, had nood aan parkeerplaats in de voortuin voor het cliënteel van deze ecologische architectenpraktijk. Ook een rustige beplanting in met in de hoofdtonen groen, rood en wit droegen hun voorkeur uit. Verder was er de wens om een aanzet te geven voor de achtertuin, die grotendeels bestaat uit bos. Ook hier werden bestaande mooie bomen bewaard en gecombineerd met nieuwe toevoegingen.

Deze tuin is recent aangelegd en nog in ontwikkeling.

Previous picture Next picture Close gallery